Menu

Schoolmoestuinproject

Moestuinlesbox

Een schoolmoestuin brengt kinderen in contact met de oorsprong van voedsel. Ze leren samen voor planten te zorgen en het oogsten is een superleuke beloning. Door er kooklessen aan te koppelen, leren kinderen hoe ze van de zelf geteelde groente lekkere gerechten kunnen maken. Deze ervaring vergeten ze niet meer en zal een leven lang van invloed zijn op hun kijk op voedsel.

  • Bestel de moestuin-lesbox voor aansluitende lessen in de klas met uitgebreide handleiding en voorbeelden voor zaairooster en jaarkalender

Moestuincoaching

Sinds 2018 verzorgt Urban Farming 035 in samenwerking met de gemeente Hilversum en Omgevingseducatie (moes)tuincoaching voor scholen. Zo'n 400 kinderen van verschillende scholen deden mee. Ook in 2019 willen we  weer zoveel mogelijk kinderen ‘groen’ laten ervaren.In de moestuin valt enorm veel te leren!  Er zijn geen kosten verbonden aan de coaching. Lees hieronder alle info van de moestuincoaches:

Wat is het doel van de coaching?

Het doel is om leerkrachten en ouders op weg te helpen om op den duur zelfstandig te kunnen doorgaan met de groei en bloei van de schoolmoestuin. Zodat jullie kinderen daar nu en in de toekomst letterlijk en figuurlijk de vruchten van kunnen plukken.

Wat houdt de coaching in?

  • wij komen langs om ideeën, wensen en knelpunten te inventariseren.
  • met jullie input stellen wij drie activiteiten samen die wij met jullie en de kinderen in of om de tuin komen doen. Denk aan een les over zaaien, beestjes zoeken, samen een tuinplan maken, koken met de oogst en zo meer.
  • voor alle scholen zijn wij bereikbaar voor alle mogelijke vragen rondom moestuinieren. Praktische vragen, maar ook over het organiseren van de tuin, het vinden en begeleiden van tuinouders of passend lesmateriaal.

Wat vragen we van de school?

  • Jullie inzet en minstens twee contactpersonen per tuin. Behalve een leerkracht mag dit ook een gemotiveerde (groot)ouder zijn. 
  • Tuinervaring is gewenst maar niet noodzakelijk.
  • Jullie hebben al een moestuin (locatie) of kunnen dit grotendeels zelf organiseren. Eventueel kan Urban Farming 035 hierin ondersteunen.

Voor vragen of aanmelden kun je ons bereiken via info@urbanfarming035.nl

Elfie en Monique, moestuincoaches

EducatiefHilversum.nl is een samenwerking tussen
Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek en Gemeente Hilversum