Menu

Duurzame Schoolweken Hilversum

Maandag 27 november 2023

Duurzame Schoolweken Hilversum 3-21 juni 2024

Gelukkige mensen en dieren, op een gezonde aarde, nu en in de toekomst. Én dat er altijd genoeg is voor iedereen. Dat is wat duurzaamheid betekent in kindertaal. Door kinderen spelenderwijs en praktisch te laten ervaren wat duurzaamheid betekent, merken zij dat ons eigen gedrag kan bijdragen aan verbetering van onze leefomgeving, gezondheid en het effect daarvan wereldwijd. Hier gaan we mee aan de slag tijdens de 1e editie van de duurzame schoolweken Hilversum.

Doe mee en geef je klas nu op voor een duurzame schooldag! Als je meedoet, krijg je (materiaal voor) een Junior Global Goals les over de duurzame werelddoelen én een gratis workshop, gastles of excursie aansluitend bij één van de kinderwerelddoelen. Deze activiteiten vinden plaats in de periode 3-21 juni 2024.

In deze periode kunnen scholen in Hilversum ook meedoen met de Textiel-race (groep 6-7-8). Zamel zo veel mogelijk textiel in en leer samen met je klasgenoten alles over waar ons textiel vandaan komt, de productie-omstandigheden van textiel en het hergebruiken en recyclen van textiel. Aanmelden voor de Textielrace kan bij Esthy Meijer (geef hierbij aan met welke klassen en hoeveel leerlingen je mee wilt doen).

Wat: Duurzame Schoolweken Hilversum

Wanneer: 3-21 juni 2024

Voor wie: groepen 5-6-7-8

Hoe: Aanmelden kan nu al via de NME-wijzer. Begin 2024 ontvang je dan een overzicht van de aansluitende workshops en excursies waar je uit kunt kiezen.

Nieuwsoverzicht

EducatiefHilversum.nl is een samenwerking tussen
Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek en Gemeente Hilversum