Menu

Schoolmoestuin

Een schoolmoestuin brengt kinderen in contact met de oorsprong van voedsel. Ze leren samen voor planten te zorgen en het oogsten is een superleuke beloning. Door er kooklessen aan te koppelen, leren kinderen hoe ze van de zelf geteelde groente lekkere gerechten kunnen maken. Deze ervaring vergeten ze niet meer en zal een leven lang van invloed zijn op hun kijk op voedsel.

Moestuincoaching

In de moestuin valt enorm veel te leren! Speciaal voor de schoolmoestuin opgeleide coaches zijn aan onze organisatie (Omgevingseducatie) verbonden. Zij kunnen meedenken met de opzet en aanleg van een moestuin, het opstellen van een zaaiplan, het coachen van moestuinouders en meedenken met de invulling van de lessen in de moestuin.

De kosten van de ondersteuning van een moestuincoach zijn € 500 per moestuinseizoen (maart-oktober). De moestuincoach kijkt samen met jullie wat er nodig is om aan de slag te kunnen.

Lees verder voor meer informatie

Moestuinlesbox

De moestuinlesbox kun je gebruiken voor aansluitende lessen in klas bij de schoolmoestuin voor het niveau van groep 3-5. De lesbox bevat opzet en materialen voor 17 korte lessen, voorbeelden van een moestuinopzet en een zaairooster. Ook een leerlingen­logboek om te kopieren voor de kinderen om te gebruiken bij elk tuinbezoek. 

Lesmateriaal

EducatiefHilversum.nl is een samenwerking tussen
Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek en Gemeente Hilversum