Menu

Alles over het Verkeersexamen

Gemeente Hilversum ondersteunt scholen bij het organiseren van het praktisch verkeersexamen.

De scholen in Hilversum kunnen gebruik maken van de officiële permanente verkeersexamenroute in Hilversum die wordt aangegeven door vaste bewegwijzering.

Het stappenplan:

1. Reserveer

  1. Bestel het theoretisch verkeersexamen bij Veilig Verkeer Nederland
  2. Scholen in Hilversum kunnen via de NME-wijzer Gooi en Vechtstreek een dag reserveren waarop zij de bewegwijzerde route willen fietsen.

2. Gebruik de VVN Controlepost-app

  1. De gemeente zet de route en de controleposten in de VVN-verkeersexamen-app en maakt voor de school een account aan.
  2. Instrueer de ouders met behulp van de VVN-uitleg
  3. Ouders kunnen inloggen en hun bevindingen invoeren in de app als zij op hun controlepost staan. Hiervoor dienen zij de app VVN Controlepost te downloaden voor Android of Iphone.

3. Instrueer de leerlingen.

  1. Gebruik hiervoor de PowerPoint met alle punten op de route en welke aandachtspunten daar bij horen.
  2. Laat de leerlingen met hun ouders de route voorfietsen en oefenen. Deel hiervoor de flyer met de verkeersexamenroute uit. Let op: ieder jaar verschijnt een update vanwege mogelijke werkzaamheden en omleidingen.

'Hilversum Veilig naar school' heeft ook een voorlichtingsfilm gemaakt voor het fietsexamen. Voor scholen die meedoen aan het verkeersexamen is er een draaiboek en checklist gemaakt. Ouders kunnen de route van tevoren ook samen met hun kind oefenen.

Downloads

Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland organiseert het theoretisch verkeersexamen en heeft daarnaast allerlei hulpmiddelen ontwikkeld voor school bij de organisatie van het praktisch verkeersexamen, zoals de VVN Verkeersexamen-app en een handige app voor de controleposten. Het VVN verkeersdiploma kan door leerkrachten worden uitgeprint en ingevuld voor de leerlingen die het diploma behaald hebben.

EducatiefHilversum.nl is een samenwerking tussen
Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek en Gemeente Hilversum